Tuin

Tips voor je eigen moestuintje

Koken met heerlijke groenten en kruiden uit eigen tuin, dat klinkt goed! Een moestuin, hoe groot hij ook mag zijn, is leuk, leerzaam en gezond. Het inrichten kan op verschillende manieren, in iedere tuin is er plaats voor. Hieronder een aantal leuke tips voor moestuinliefhebbers.

Maak van uw moestuin een gezinsactiviteit!
Er is toch niets leuker dan samen met uw kinderen heerlijk in de buitenlucht bezig te zijn met de natuur? Kies verschillende soorten groenten, kruiden en fruit om zo de verschillen goed te kunnen ervaren. U zult zien hoe interessant ze het vinden om te zien hoe een zaadje tot een plantje groeit!

Heeft u niet zo’n hele grote tuin? Niet getreurd.

Een verticale moestuin is erg origineel. Hang een aantal bakken boven elkaar en je creëert een heel speels effect. Het neemt weinig ruimte in beslag dus het past goed in de kleinere tuinen.
Let wel op bij het aanleggen van een moestuin dat u een zonnige plek in uw tuin kiest. In de zon groeien groente- en kruidenplanten het beste. De vruchten rijpen ook beter en de planten zijn minder vatbaar voor ziektes.

Voedzame potgrond is erg belangrijk, maar het is ook belangrijk om de groenten regelmatig te bemesten. Een beetje organische korrelmest, iedere 6 weken, vinden ze erg lekker. De planten gaan dan een stuk beter groeien! Voor kruidenplanten is dit verhaal wat anders, zij houden over het algemeen van drogere grond en hebben dus ook minder nest nodig.

Heeft u een grote moestuin met veel verschillende planten? Dan is het fijn om het overzichtelijk te houden! Een mooie en functionele oplossing is om kastanje palen te plaatsen met daarop naambordjes van de verschillende planten. Kijk eens bij Adéquat voor de verschillende maten. Niet onbelangrijk; de palen zijn erg duurzaam!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *