Uncategorized

Hoe zou een truck-aflevering van Pimp My Ride verlopen?

Ken jij het programma Pimp My Ride nog? In het begin van het millennium was dit een programma op MTV, waarin voertuigen die in slechte staat waren een volledige opknapbeurt kregen. Bij Interieur Direct moesten we een tijd geleden aan dit televisieprogramma denken en na een tijdje herinneringen ophalen vroegen we ons ineens af: wat als die show over vrachtwagens ging? Hoe zou dat eruit zien? Op de website van truck shop Truckjunkie gingen we op zoek naar bijzondere onderdelen en accessoires waarmee je een truck zou kunnen pimpen. We vonden meer dan genoeg en lieten onze fantasie de vrije loop.

First things first: waarom je vrachtwageninterieur pimpen?

Als vrachtwagenchauffeur ben je veel onderweg. Je werkdagen duren zo tien tot veertien uur en als je naar het buitenland rijdt, is de realiteit vaak dat je zondagavond laat of maandagochtend vroeg vertrekt en vrijdagavond of zaterdag pas weer thuis bent. Je spendeert dus een heel groot deel van je tijd in de cabine. Onze fictieve vrachtwagenchauffeur (we noemen hem Martin) vindt dit het leukste deel van zijn baan maar heeft één klacht: zijn vrachtwagen kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Hij laat aan de cameramannen zien dat zijn binnenverlichting niet meer goed werkt, dat zijn bekleding is versleten en dat zijn wagen aan de binnenkant eigenlijk gewoon niet meer gezellig is. Daarbij zien zijn spatlappen er niet meer uit. Hij heeft zeker nieuwe nodig.

Tijd voor een opknapbeurt

Natuurlijk komt onverwacht de presentator van de show bij Martin op bezoek. In dit geval is dat geen rapper, maar een bekende chauffeur van TikTok zoals Natasja Bongaards. Onze meid die rijdt vertelt Martin dat zijn vrachtwagen is uitgekozen om opgeknapt te worden en neemt Martin meteen mee naar de werkplaats. Daar maakt het team een plan: de interieurbekleding moet worden vervangen, de vrachtwagen heeft nieuwe binnenverlichting nodig en voor nieuwe geurhangers is het ook geen dag te vroeg. Verder kijken de fictieve vrachtewagenpimpers natuurlijk ook naar andere onderdelen, zoals de spatlappen, de wielen en de lichtbakken.

Een vrachtwagen gepimpt met Truckjunkie-producten

Nadat de vrachtwagen is gepimpt, komt Martin naar de werkplaats. Hij is helemaal blij! Zijn vrachtwagen ziet er als nieuw uit, helemaal schoon en vernieuwd met onderdelen en accessoires van Truckjunkie. Omdat onze fictieve chauffeur fan is van Michelin, krijgt hij ook nog een Michelinpop cadeau, plus een aantal coole pins, hoodies en truckers-klompen.

Wil jij ook je truck opknappen?Dit programma is (nog) niet echt, al zouden wij graag een programma over het opknappen van vrachtwagens op de Nederlandse TV voorbij zien komen. Helaas! Maar tot een vrachtwagen opknap-show de realiteit wordt, kun je in ieder geval je eigen vrachtwagen pimpen met de producten van Truckjunkie. Bij deze webshop vind je alles wat je nodig hebt, van schoonmaakproducten tot losse stoffen tot lichtbakjes voor je vrachtwagen, en natuurlijk de allerleukste truckers merch. Ben jij helemaal klaar om jouw persoonlijke aflevering van Pimp My Truck zelf echt te maken? Bestel dan alles wat je nodig hebt op de website van Truckjunkie.