Uncategorized

Welk kattenluik is het meest geschikt voor jouw kat?

Een Staywell kattenluik is erg handig wanneer jij eigenaar bent van een kat. Ze kunnen zelf naar binnen en naar buiten lopen, ook wanneer jij een langere tijd weg bent van huis. Er zijn wel een aantal dingen om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een kattenluik, hieronder staan ze voor jou op een rij. Zo weet jij zeker dat een kattenluik installeert waar jij en je kat beide blij mee zijn! 

Grootte 

Kattenluiken worden aangeboden in alle soorten en maten. Om zeker te zijn dat jouw kat door het luik heen past is het belangrijk dat je de juiste grootte aanschaft. De meeste standaard kattenluiken zijn geschikt voor katten tot 7kg. Is jouw kat zwaarder? Ga dan voor een groter voormaat, deze zijn vaak geschikt voor katten tot 10kg. Deze richtlijnen zijn niet voor elk merk hetzelfde, kijk dus altijd goed in de beschrijving of het kattenluik geschikt is voor jouw kat.  

Plaatsing 

De meeste mensen plaatsen hun kattenluik in een deur, maar tegenwoordig zijn er ook genoeg kattenluiken die geplaatst kunnen worden in muren en zelfs in glas. Het installeren van deze luiken komt met wat extra stappen, maar dan heb je ook wat! Verder is het belangrijk dat je het kattenluik altijd ergens plaatst waar men niet makkelijk bij je slot of deurklink kan komen. Zo voorkom je dat je het makkelijk maakt voor inbrekers om je deur te openen.  

Extra’s 

Naast kattenluiken in alle maten en voor alle oppervlakken, zijn de luiken tegenwoordig ook voorzien van allerlei snufjes. Voor elk probleem waar je tegen aan kan lopen is een oplossing gevonden! Bijvoorbeeld een kattenluik chip , met een luik dat slechts opent op het moment dat hij de persoonlijke chip van jouw kat(ten) registreert. Zo voorkom je dat andere katten gebruik kunnen maken van het kattenluik. Ook zijn er luiken die inbreekbestendig zijn, of luiken met een magneetstrip die tocht voorkomen.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *