Bouwen & Verbouwen,  Tuin

Hoe starten met je verbouwing?

Wil jij aan de slag om zelf het huis van je dromen te bouwen? Let dan op. In dit artikel geven we je namelijk drie eenvoudige stappen die jij kunt volgen om je droomhuis te creëren. Of je nu gaat voor een kleine verbouwing van je huidige woning, je een bouwval hebt gekocht die je wilt verbouwen of helemaal vanaf nul gaat beginnen, deze tips helpen je een goede start te maken. 

  1. Maak een moodboard vol met dromen

Hoe ziet jouw droomhuis eruit? Bij deze stap mag je al jouw dromen opschrijven om een goed beeld te krijgen van wat je nou precies wilt. Een tip van ons: schrijf alles op wat in je opkomt. Verzamel foto’s van huizen die aan jouw wensen voldoen via Pinterest of woonmagazines en gebruik ook zeker Funda als inspiratie. Door een bord te maken met daarop al je wensen, heb je alles overzichtelijk. 

  1. Zet de kosten op een rijtje

Nadat je al je wensen op papier hebt gezet, is het tijd om een kostenplaatje te maken. Want wat van je wensen past wel binnen je budget en welke droom moet je wellicht laten varen? Uiteindelijk moet je het wel allemaal kunnen betalen. Ga hiervoor in gesprek met een financieel adviseur, samen met deze persoon zal je een financieel plan gaan opstellen. 

Zorg er altijd voor dat je een deel van je budget vrij houdt voor ‘onverwachte’ kosten. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Gebruik je het potje niet? Dan kun je het later altijd nog gebruiken voor mooie meubels of een fijne vakantie.

  1. Schakel hulp van externen in

Wanneer je een plan en budget hebt, is het tijd om iemand te vinden die je kan helpen bij het verwezenlijken van je dromen. Denk hierbij aan een aannemer, bouwbedrijf of klusjesman. Je kunt natuurlijk ook in je vriendenkring kijken of er wat expertise is. Hier kun je flink geld besparen.

Maar ook het inschakelen van een aannemer heeft zo zijn voordelen. Zo kan hij of zij de verbouwing van begin tot eind coördineren. Daarnaast heeft een aannemer toegang tot diverse materialen, zoals een minikraan. Een goede aannemer is dus zeker aan te raden. Zij hebben zelf materiaal of kunnen voordelig een minikraan huren

Daarnaast is het aan te raden om alvast te gaan kijken naar een goede binnenhuisarchitect. Je wilt natuurlijk niet dat je huis straks prachtig is, maar de inrichting niet past. Met al deze externe hulp bij elkaar, zal de bouw van jouw droomhuis ongetwijfeld op rolletjes lopen.

Wil jij binnenkort je huis verbouwen? Met deze drie tips maak je een goede start. En je weet wat ze zeggen: een goede start is het halve werk. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *