Tuin

Hoe maak je thuis een veilige speeltuin

Als je je kinderen een veilige plek wilt geven om te spelen, hoef je niet verder te zoeken dan je eigen achtertuin. Hoewel er veel opties zijn voor veilige openbare speeltuinen, zijn ze niet altijd handig of toegankelijk. Met de juiste planning en apparatuur creëer je een leuke en veilige speeltuin bij je eigen huis.

Het gebied inrichten

Om je kinderen veilig te houden, moet je het gebied zo inrichten dat ze zich niet bezeren. Kies een veilige omgeving. Zorg ervoor dat het is omheind en waterpas is zonder gaten of kuilen. Zorg ervoor dat het niet te klein of te groot is. Alles rond 5 bij 10 meter zou goed moeten zijn. Controleer op afvoer. Dit houdt water weg van de speelruimte tijdens regenbuien en sneeuwstormen, zodat kinderen niet uitglijden op natte oppervlakken terwijl ze spelen. Kies de verlichtingsopties verstandig. Je wilt voldoende licht zodat je je kinderen ’s avonds kan zien, maar niet zo veel dat buren er last van hebben.

Inground trampoline

Gebruik je ruimte goed

Gebruik een verscheidenheid aan toestellen om de ruimte te vullen. Hoe meer toestellen je hebt, hoe meer plezier je kinderen zullen hebben. Je kunt een goede trampoline bestellen of een mooie glijbaan waar je kinderen van kunnen genieten. Kies toestellen die geschikt zijn voor hun leeftijd. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen beter niet tegelijk in dezelfde speeltuin spelen. Kinderen van verschillende leeftijden hebben waarschijnlijk verschillende soorten uitdagingen nodig en kunnen gewond raken als ze iets proberen waar ze nog niet klaar voor zijn. Zorg ervoor dat alle toestellen veilig, duurzaam en goed onderhouden zijn. Als een item breekt of uit elkaar valt terwijl je kind het gebruikt, kunnen kinderen hierdoor ernstig letsel oplopen. Dit kan ook leiden tot veiligheidsproblemen die van invloed zijn op andere leden van je gezin die je speelruimte willen gebruiken. Het is belangrijk om het aantal gevaarlijke plekken in en om het huis te beperken. Bescherm jezelf door artikelen van hoge kwaliteit te kopen. Koop items die geschikt zijn voor de beschikbare ruimte in je tuin. Minder vierkante meters betekent minder opties dus zorg ervoor dat alles past voordat je aankopen doet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *