Interieur

De voordelen van een moswand op kantoor

Je werkt in een mooie kantoorruimte, die stijlvol is ingericht volgens de richtlijnen van deze tijd. Maar toch mis je iets op kantoor en je kunt misschien ook je vinger er niet op leggen. Dat kan het misschien liggen aan het feit dat er geen groen aanwezig is op kantoor. Misschien komt het, omdat je denkt dat er niet genoeg ruimte is voor groen op kantoor, maar dan heb je het mis. Moswanden zijn dan de uitkomst op het gebied van ruimte besparende planten. 

De voordelen van een moswand

Moswanden zijn echte blikvangers op kantoor. De moswand op kantoor geeft een groenbeleving aan de ruimte en zorgt ervoor dat de ruimte niet kleiner wordt. Er zitten nog veel meer voordelen aan een wand met mos. Deze voordelen benoemen we in de onderstaande alinea’s.  

Duurzaam

Een mosmuur is zeer duurzaam, doordat het lang groen blijft. Natuurlijk moet je daar wel de juiste verzorging op toe passen. Mos gaat lang mee, doordat het weinig nodig heeft en als snel tevreden is. Mos groeit nog beter als werknemers het naar hun zin hebben op kantoor.

Geen daglicht nodig

Mos heeft geen daglicht nodig, waardoor er geen specifieke plek nodig is voor de groene oase. Mos kan ook in verschillende vormen geplaatst worden, waardoor er verschillende creaties gemaakt kunnen worden, zoals een logo.

Weinig water nodig

Mos is net als een cactus niet dol op veel water. Een beetje water is dan al vaak voldoende voor de groene vriend. Het is daardoor ook makkelijk te onderhouden. Daarnaast hoef je geen zorgen te maken over eventueel brandgevaar op kantoor, want dit plantje is een brandvertrager.

Meer akoestiek

Het laatste voordeel en misschien ook zeer toepasselijk voor kantoorruimtes is de demping van het geluid. Muren zijn hard, waardoor het geluid hard teruggekaatst wordt in de ruimte. Het geluid in een ruimte klinkt hierdoor harder, maar krijgt ook meer volume. Met een moswand zorg je voor een zachte laag van planten, waardoor het geluid niet meer zo hard terug wordt gekaatst in de ruimte. De akoestiek is hierdoor beter en het geluid van pratende collega’s klinkt al een stuk minder hard. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *