Interieur,  Slaapkamer,  Woonkamer

Tijd voor iets nieuws aan de muur? Probeer kunstuitleen

Eens in de zoveel tijd heb je behoefte aan iets nieuws aan de muur. Misschien heb je de muren een nieuw kleurtje gegeven, of ben je simpelweg uitgekeken op het huidige kunstwerk aan de muur. Het vinden van nieuwe kunst is voor veel mensen echter nogal een ingewikkelde zoektocht. Het kopen van kunst is immers niet alleen zeer prijzig, maar ook een investering voor de lange termijn. Je moet dus een kunstwerk kiezen waar je jarenlang met veel plezier naar zult willen kijken. Voor veel mensen is deze uitdaging onmogelijk, en dus blijven ze zitten met een lege muur. Gelukkig is er een tegenwoordig een goede oplossing voor dit vervelende probleem. Gespecialiseerde bedrijven zoals Abrahamart.com bieden namelijk kunstuitleen aan. Maar wat is kunstuitleen nou precies? In dit artikel lees je alle antwoorden op belangrijke vragen, zodat je binnenkort zelf je eerste kunstwerk kunt gaan lenen.

Wat is kunstuitleen?

Kunstuitleen is, in het kort, de mogelijkheid om kunstwerken te huren. Het proces is eigenlijk te vergelijken met bijvoorbeeld het huren van een fiets of een auto. Neem bijvoorbeeld bovenstaande kunstuitleen in Amsterdam, dit is een plek waar de mooiste schilderijen zijn samengebracht en worden verhuurd voor een vast bedrag per maand. De prijs van het kunstwerk is afhankelijk van het formaat van het kunstwerk, de gebruikte materialen én natuurlijk de kunstenaar. Dit betekent dat er voor vrijwel ieder budget een prachtig kunstwerk te vinden is. Wil je meerdere kunstwerken tegelijkertijd huren? Geen probleem! Het huren van meerdere schilderijen is namelijk zeer gebruikelijk in de kunstwereld. Door meerdere kunstwerken tegelijkertijd te huren kun je de kunst in jouw woning namelijk goed op elkaar afstemmen. Denk bijvoorbeeld aan eenzelfde kleurenpallet of dezelfde schilder!

Kun je kunstwerken voor langere tijd huren?

De meeste galerieën die kunstuitleen aanbieden, werken met een maandelijks systeem. Dit betekent dat je kunstwerken voor een minimum van één maand in huis kunt halen. Dit systeem zorgt ervoor dat de kunstuitleen te allen tijde een duidelijk overzicht heeft van de uitgeleende kunstwerken én de openstaande bedragen. Er zijn echter veel extra mogelijkheden die je het beste kunt bespreken met de kunstuitleen in jouw directe omgeving. Schroom bijvoorbeeld niet om de eigenaren van deze kunstuitleen in Amsterdam te contacteren en te vragen naar de verschillende mogelijkheden. Kunst lenen voor één speciale dag, of voor een periode van meerdere maanden kan vaak in goed overleg tot stand komen.

Welk kunstwerk ga ik huren?

Dan blijft er eigenlijk nog maar één vraag over, en dat is: welk mooi kunstwerk ga jij huren? De keuze voor een schilderij is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw budget, stijl en persoonlijke smaak. Tenzij jij natuurlijk zeer specifiek op zoek bent naar een schilderij in een bepaald kleurenpalet, of een schilderij van een favoriete schilder of kunstenaar. Veel galerieën zullen de kunstwerken zelf ook aan de muur hebben hangen, waardoor je snel een goed beeld krijgt van de beschikbare schilderijen. Ga je online op zoek naar een kunstwerk? Ook dan hoeft twijfel geen enkel probleem te zijn. Zo biedt Abrahamart.com je bijvoorbeeld gespecialiseerd kunstadvies aan, waardoor je snel weet welke kunstwerken goed in jouw interieur zullen passen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *