Badkamer,  Bouwen & Verbouwen,  Keuken,  Woonkamer

4 tips voor het detecteren van kleine waterlekkages in huis

Kleine waterlekkages worden door veel mensen regelmatig genegeerd. Ze denken dat een paar druppels water hier en daar geen groot probleem vormen. Waarschijnlijk maak je je meer zorgen over gesprongen leidingen en overstromingen. Toch zijn ook kleine waterlekken een groot probleem. Na verloop van tijd richten ze namelijk veel schade aan, wat kan resulteren in een hoge reparatierekening. Daarnaast stijgt je waterrekening ook door zo’n lekkage. Detecteer de kleine waterlekken in je woning dus en los ze vervolgens op. 

Gebruik Flo by Moen

De Flo by Moen is een slim waterbewakingsapparaat en kan gebruikt worden voor het detecteren van waterlekkages. Dit apparaat kun je koppelen met je smartphone. Vervolgens krijg je tot op de minuut actuele updates over de status van de temperatuur, waterdruk en stroming in je woning. Met Flo by Moen is lekdetectie dus zeker mogelijk, zelfs als het een klein waterlek is. 

Pas op voor schimmel 

Over het algemeen duurt het een tijdje voordat tekenen van waterlekkage verschijnen. Als je een lek lang genoeg onbeheerd laat, ontstaat er dan ook sowieso schimmel. Als je deze te lang laat ontwikkelen in je huis kun je last krijgen van allergieën, net als sinus- en luchtweginfecties. Over het algemeen vind je schimmel in je huis vooral in een zwarte kleur. Daarnaast is deze vooral in kruipruimtes en kelders te vinden, maar ook in ruimtes die gevoelig zijn voor condensatie, zoals de badkamer en keuken.

Zoek naar vlekken

Voordat je waterlekken opmerkt, kan de lekkage al een tijdje water hebben gelekt. Als je bijvoorbeeld ziet dat je plafond of gipsplaat gaat bobbelen dan heb je waarschijnlijk last van dit probleem. Ook kunnen waterlekkages leiden tot vlekken in plafonds, vloeren en muren. Als je zo’n vlek ziet, hoeft dit echter niet te betekenen dat het lek daar daadwerkelijk zit. Bij waterlekkages kan het namelijk zo zijn dat het water op een andere plek voor schade zorgt. 

Installeer lekdetectoren

Tegenwoordig zijn er meerdere lekdetectoren verkrijgbaar die je kunt gebruiken om potentiële probleemgebieden in je woning te controleren. Zo zijn er apparaten die je kunt gebruiken voor het bewaken van de toevoer- of afvoerzijde van je sanitair systeem. Hiervoor kun je dus kiezen voor Flo by Moen, zoals het toonaangevende Smart Water Security System. Er zijn echter nog meer lekdetectoren die je kunt gebruiken voor het vinden van waterlekkages in je woning, al kun je hiervoor ook een professional inschakelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *