Tuin

Wat is het beste meubilair voor in de tuin?

Het kan behoorlijk lastig zijn om het juiste meubilair te kiezen voor jouw tuin. Vaak hangt de keuze af van wat je graag in je tuin doet. Drink je bijvoorbeeld graag wijntjes met vrienden en vind je het lekker om in de tuin te eten? Dan is een lounge dining set misschien wel wat voor jou. Er zijn veel lounge dining sets te vinden waar je met 4 tot 6 personen lekker kunt eten en loungen. Ben je meer van het BBQ’en? Dan vind je het misschien wel fijn om een grote BBQ hoek in de tuin te hebben waar je ongestoord vlees kunt grillen en al je BBQ accessoires bij de hand hebt.

Houdt rekening met de grootte van je tuin

Een ander punt waar je op moet letten bij het kiezen tuinmeubilair is de grootte van je tuin. Hoe groot is de ruimte buiten je huis en hoeveel ruimte heb je om meubilair neer te zetten? Heb je een grote tuin of juist een klein dakterras of balkon? Het is verstandig om je tuinmeubilair hierop af te stemmen. Als je veel ruimte hebt kun je kiezen om een grote tuinset neer te zetten. Bij een kleinere ruimte is het verstandig om voor klapstoelen te kiezen die je gemakkelijk op kunt bergen wanneer je ze niet nodig hebt. Een handige site om jouw tuinmeubels op uit te kiezen, is ikwiltuinmeubelen.nl. Hier vind je meubels voor de grote én kleine tuin!

Materiaal en onderhoud

Het is ook belangrijk om stil te staan bij het materiaal waar het tuinmeubilair van gemaakt is. Het ene materiaal heeft namelijk meer onderhoud nodig dan het andere materiaal. Zo zijn er tuinmeubelen gemaakt van aluminium, polyrotan en artwood die vrijwel onderhoudsvrij en weersbestendig zijn. Deze meubelen kun je het hele jaar door buiten laten staan. Kies je voor hout? Dan is het verstandig om het hout jaarlijks te behandelen met olie om de levensduur te verlengen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *