Interieur

Zelf een kattenluik plaatsen in je deur 

Als je een kat hebt die graag naar buiten gaat dan is een kattenluikje erg handig. Je kunt kiezen uit verschillende kattenluiken. Daarbij is het belangrijk om op het formaat te letten. Heb je een wat groter ras kat dan is het uiteraard handig om voor een groter luikje te kiezen. Sommige luiken hebben een sluis waardoor je ze in een deur kunt plaatsen. Andere zijn geschikt voor plaatsing in glas of met behulp van een sluis zelfs in de muur.  

Een kattenluik met chipherkenning 

Als je tuin niet is afgesloten dan kan het natuurlijk gebeuren dat katten uit de buurt daar ook komen. Als je deze bezoekers liever niet binnen hebt dan is een kattenluik dat werkt op chipherkenning. Je kunt het nummer van de registratiechip van je kat invoeren. De lezer in het luik checkt dit nummer en opent alleen het luikje als het nummer overeenkomt met dat in het geheugen. Zo kan je eigen kat gewoon naar binnen maar blijft de deur dicht voor ongewenste gasten.  

Kattenluiken van verschillende materialen 

De meeste kattenluiken zijn gemaakt van kunststof. Dit materiaal is doorgaans van prima kwaliteit. Een kattenluik gaat daardoor vele jaren mee. Als je een kattenluikje wilt plaatsen in een binnendeur dan kun je een model kiezen dat bij je interieur past. Let altijd goed op de maten zodat het luik passend is voor je kat maar ook voldoet aan je eigen wensen als het gaat om het interieur.  

Zo plaats je een kattenluik 

Het plaatsen van een kattenluik is redelijk eenvoudig. Het is belangrijk om de maten van het luik goed af te tekenen op de deur. Zorg ook dat het luik recht wordt geplaatst. Voor het uitzagen van de deur kun je het beste een elektrische zaag gebruiken. Het luik kun je vervolgens vastzetten met schroeven. Deze zijn meestal meegeleverd.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *