Uncategorized

Machinetransporters

Machinetransporters zijn zoals de meeste mensen begrijpen aan de naam gespecialiseerd in het vervoeren van onder andere machines. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een kleine graafmachine. Ook kan je denken aan een kleine hijskraan. Toch is het erg logisch dat veel mensen vragen hebben over de machinetransporters. In deze blog gaan wij je zoveel mogelijk bij brengen over de machinetransporters. Dus wat is het verschil tussen een multitransporter en de machinetransporters? In tegenstelling tot de machinetransporters is de multitransporter gemaakt om te functioneren als een soort plateauwagen. Ook zou hij gebruikt kunnen worden om auto’s te vervoeren.

Handige tools van de machinetransporters

Zoals eerder hierboven aangegeven worden de machinetransporters vaak gebruikt voor het verplaatsen van bijvoorbeeld graafmachines. Hierdoor wordt de machinetransporter ook wel de minigraver aanhanger genoemd. De minigraver heeft een lage oprijhoek wat ideaal is, omdat je hiermee gemakkelijk met de rupsbanden van de kraan op de aanhanger kan rijden. Ook kunnen ze gebruikt worden als plateauwagen. Ook zou je hem kunnen gebruiken om auto’s mee te vervoeren. Met het zware gewicht dat de machinetransporters moeten tillen is het heel belangrijk dat er een laag liggende laadvloer aanwezig is. Dit biedt de machinetransporter ook aan. Met behulp van de neerklappen op de oprijplaat rijdt een kleine kraan heel gemakkelijk van de aanhanger af.

Verschillende merken die machinetransporters verkopen

Er zijn veel verschillende bedrijven die handelen in machinetransporters. Dit zijn drie grote bedrijven:

  • Hulco: de merknaam van Hulco is Anssems. Anssems is een Duits bedrijf dat bekend staat als beste koop en verkoopt de meeste geschikte machinetransporters voor professioneel gebruik. Het chassis van de aanhangers is ijzersterk en voorzien van veel dwarsliggers die de laadvloer goed ondersteunen. Ook heeft Anssems aanhangers die voorzien zijn van een erg lage laadvloer. Dit zorgt ervoor dat het vervoeren van quads of graafmachines veel makkelijker te vervoeren zijn. De machinetransporters die Anssems verkoop hebben verschillende lengtes en breedtes, genoeg keuze om jouw geschikte aanhangers te vinden.
  • Eduard: Dit Nederlandse bedrijf staat bekend om hun nieuwste innovatie machinetransporters. Eduard heeft namelijk machinetransporters met een kantelsysteem. Dit is heel erg handig doordat je met deze functie de voertuigen heel gemakkelijk op de aanhanger rijden kan. De machinetransporters van Eduard zijn voorzien van een versterkt gegalvaniseerd chassis, een sterke duurzame laadvloer en voldoende mogelijkheden om laden vast te snoeren.
  • Brain James: Dit Nederlandse bedrijf is 40 jaar geleden opgericht als familiebedrijf. Het bedrijf staat bekend om de goede kwaliteit van de aanhangers. Naast dat ze machinetransporters aanbieden verkopen ze ook gesloten trailers. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een aanhanger die een auto vervoerd. Het speciale aan deze aanhanger is dat deze aanhanger helemaal gesloten is. Hierdoor wordt de vervoerde auto bijvoorbeeld niet nat wanneer het regent.  

Meer informatie over machinetransporters

Als je meer vragen hebt over machinetransporters, kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect.nl. Met de product kennis die zij beschikken kunnen ze je verder helpen met welke vraag je ook hebt. Ook voor vragen over de losse onderdelen of aanhangers die Aanhangwagendirect.nl verkoopt kun je terecht bij de klantenservice.