Uncategorized

Stijlvol verwarmen met speksteen

Iedereen is inmiddels wel op de hoogte van de hoge energiekosten. Een van de opties die mensen overwegen om komend jaar onder het prijsplafond te blijven, is het aanschaffen van een houtkachel. Maar veel minder bekend is de speksteen houtkachel, terwijl deze in veel gevallen nog een betere optie is om kosten te besparen. Lees er hier meer over!

Waarom een speksteen houtkachel?

Een van de redenen om voor een houtkachel met speksteen te kiezen is de gelijkmatige verwarming. Speksteen is in staat om warmte beter vast te houden dan traditionele houtkachels. Ze verdelen de warmte ook nog eens gelijkmatiger dat een klassieke houtkachel. Verder is het een relatief goedkope manier van verwarmen: door slechts 2-6 uur te stoken kun je de ruimte tot wel 24 uur lang verwarmen. Zo kun je door in de ochtend een paar uur te stoken de hele dag van een warme woonkamer genieten. Daarnaast is het gebruik van speksteen een veiligere optie wanneer je kinderen in huis hebt. Doordat het de warmte goed vasthoudt wordt het speksteen niet zo heet. Dit is een stuk veiliger dat de klassieke houtkachel die alleen uit metaal bestaat en dus ook zeer heet wordt wanneer er gestookt wordt.  Een van de grootste nadelen van het gebruik van een houtkachel is dat het minder goed voor het milieu is. Omdat je met speksteen echter kort hoeft te stoken om een hele avond warm te zitten, valt de uitstoot van CO2 echter erg mee. De meeste kachels hebben daarom ook een energielabel A. In ieder geval een stuk goedkoper dan de hele dag de kachel aan hebben staan en tientallen kuubs gas te verbruiken. 

Voor elke stijl een houtkachel

Maar past een houtkachel van speksteen wel bij jouw interieur? Er zijn gelukkig verschillende opties, van een klassieke kachel op pootjes tot een rondere moderne kachel. Je kunt altijd de kachel vinden die bij jou past. Je moet er natuurlijk voor zorgen dat de afmetingen kloppen, en de meeste kachels mogen niet direct tegen een muur gemonteerd worden. Verder hebben de meeste kachels een aansluit doorsnede van 15cm, dus zorg dat je een plek kiest waar een aansluiting naar buiten mogelijk is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *