Slaapkamer,  Uncategorized,  Woonkamer

De traplift

Het is vaak iets dat in de woningen van ouderen te vinden is: de traplift. Het gaat hier dus om een lift die aan een stang langs de trap omhoog gaat. Vaak simpelweg een klapstoel die naar boven gesleept kan worden langs die metalen stang. Maar wat zijn nou eigenlijk redenen om een traplift te nemen?

Een hele belangrijke is zelfstandigheid. Een belangrijke waarde die mensen hebben in hun volwassen leven is hun zelfstandigheid. Naarmate mensen een hoge leeftijd bereiken kan deze afnemen. Vaak heeft dit te maken met gezondheidsproblemen en soms ook mentale problemen (denk aan dementie). Deze aftakeling richting het einde is voor niemand een prettig deel van het oud worden, maar is desondanks niet te vermijden. Fysieke gezondheidsproblemen daarbij kan de traplift een oplossing bieden. Als iemand niet meer de trap op kan komen zonder hulp, kan dit betekenen dat ze een deel van hun huis niet meer kunnen gebruiken. Aangezien veel huizen, zeker de gezinswoningen waar bejaarden nog vaak in wonen, meerdere verdiepingen hebben, kunnen trapliften hier uitkomst bieden. Deze kunnen er voor zorgen dat mensen in hun huis kunnen blijven wonen voor een langere tijd en zo dus langer zelfstandig kunnen blijven.

Misschien denk je nu aan het woningentekort. Veel mensen uit de baby boom generatie houden in hun eentje gezinswoningen bezet, wat zorgt voor tekort op de woningmarkt en extreem hoge prijzen. Je zal misschien denken dat zo lang mogelijk in huizen kunnen blijven wonen voor bejaarden compleet tegen dit probleem in gaat en het vergroten zou. Ik denk dat je hierin de overweging moet maken wat er belangrijker is. Je moet overwegen of het belang van onze economie opweegt tegen het welvaartsniveau en daarmee algemeen levensgeluk van een complete generatie. Dit is een keuze die niemand kan maken en die ik dus ook niet zal maken en die aan u zelf is om te overwegen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *