Keuken

Doffe of matte vaat? Geen zorgen!

Wil jij weten hoe je jouw vaat kan laten stralen? Lees dan vooral verder! Het scheelt natuurlijk heel wat tijd en moeite dat de afwas tegenwoordig niet meer met de hand gedaan hoeft te worden. Vaatwassers zijn inmiddels echt onmisbaar geworden in het dagelijks leven van veel mensen. Toch kan het voorkomen dan servies en bestek dof of mat uit de vaatwasser komt, waardoor het niet echt schoon lijkt. Dit is erg vervelend. Gelukkig bestaan er veel manieren waarop je jouw vaat kan laten stralen!

Hoe laat je jouw vaat stralen?

Om te voorkomen dat je vaat dof uit de machine komt denk je misschien dat de nieuwste inbouw vaatwasser aanschaffen je enige optie is. Ondanks dat de nieuwste machines vaak met meer geavanceerde schoonmaak technologieën uitgerust zijn, bestaan er ook andere mogelijkheden om jouw servies en bestek te laten stralen. Ten eerste maakt het product dat je gebruikt in je vaatwasser een groot verschil. In veel gevallen geven de wat duurdere afwasblokjes een aanzienlijk beter resultaat dan de goedkopere. Deze zijn de investering dus zeker waard. Ten tweede is het ook belangrijk om je vaatwasser niet te vol te stoppen, zodat de schone vaat mooi en gelijkmatig kan opdrogen.

Je vaatwasser schoonhouden

Als laatste is het ook belangrijk om de vaatwasser zelf goed schoon te houden. Opgehoopt vuil en kalk aan de binnenkant van de machine kan er namelijk voor zorgen dat de vaat dof uit de machine komt. Het is aan te raden om je vaatwasmachine eens in de drie maanden schoon te maken. Dit kan je doen door de machine eenmaal met een speciaal schoonmaakproduct te laten draaien. Ook bestaat er een natuurlijke manier om je vaatwasser schoon te maken. Hiervoor vul je een glas met natuurazijn en plaats je deze in het midden van de vaatwasser. Op deze manier verwijder je niet alleen opgehoopte kalk en vuilresten, maar laat je de machine ook nog eens glimmen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *