Uncategorized

Een trap naar zolder, waar te beginnen?

Heb je al een trapgat, kun je deze nog gebruiken of moet je nog een trapgat maken? Je trapgat is een essentieel begin van je trap. Hierop moet je hele trap namelijk worden aangepast. Welke soort trap past in welk trapgat?

Verschillende zoldertrappen

Zoldertrappen heb je in vele verschillende soorten. Ga jij voor een vaste trap of kom je niet zo vaak op zolder en is een niet vaste trap ook oké? In het tweede geval is de keuze voor een trap makkelijk, je kiest dan een vlizotrap. Deze heb je nog wel in verschillende maten trapgat, maar verder is vrijwel elke vlizotrap gelijk.

Je kunt ook kiezen voor een vaste trap. Dan heb je veel meer mogelijkheden welke afhankelijk zijn van het trapgat, de ruimte op de grond en de situatie waar de trap moet komen. Moet je trap aan exacte afmetingen voldoen en zal dit bijna altijd maatwerk worden.

Heb je weinig ruimte, maar hoef je geen rekening te houden met een andere trap? Dan kun je het beste kijken naar een ruimtebesparende trap. Dit zijn vaak trappen die smal zijn en soms oom modulair. Als je een modulaire trap hebt kun je zelf de vorm een beetje aanpassen. Bijvoorbeeld door een kwartslag, s-vorm of halve draai te maken. Ook een wenteltrap/spiltrap kan geschikt zijn in deze situatie.

Heb je veel ruimte in je trapgat en op de vloer en hoef je nergens rekening mee te houden? Kijk dan vooral naar een rechte trap of kwartslagtrap. Deze zijn gemakkelijk te belopen en dus ideaal als je de ruimte op zolder bij je huis wilt betrekken.

Een bouwpakkettrap of toch op maat gemaakt

Tegenwoordig kun je vele trappen vinden in de vorm van een bouwpakket. De trap wordt dan geleverd in een standaard afmeting. Je kunt de trap zelf inkorten, maar bijvoorbeeld een andere hellingshoek kan helaas niet. Kijk goed of een bouwpakkettrap passend te maken is in jouw situatie of laat je adviseren door een van de medewerkers van Houtcompleet.nl. Zij leveren naast bouwpakkettrappen ook maatwerk en kom je er zelf niet uit, dan kunnen ze zelfs komen inmeten op locatie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *