Badkamer,  Bouwen & Verbouwen,  Interieur,  Keuken,  Slaapkamer,  Woonkamer

Boenen maar!

Schoonmaken is altijd een hele klus en zeker geen pretje. Niemand heeft er zin in maar het moet gebeuren. Er zijn verschillende type mensen. We hebben de uitsteller, de harde werker, de perfectionist en niet te vergeten: de meelifter. Laatstgenoemde laat het werk over aan anderen. Men zegt weleens dat een schoon huis een gelukkig huis is. Velen komen dan ook tot rust van een schone en opgeruimde omgeving. Het zit immers in de natuur van de mens om georganiseerd en net te werk te gaan. Vrijwel niemand houdt van chaos en viezigheid. Veel mensen zijn grofweg te lui om hun kamer op orde te houden. Anderen hebben het weer veel te druk met hun dagelijkse werkzaamheden waardoor hun productiviteit thuis op een laag pitje komt te staan.

Cleaning hacks

Wees niet getreurd. Alhoewel het vaststaat dat men niet ontkomt aan klusjes in huis verlichten sociale media deze last in enig opzicht. Influencers en andere YouTubers laten hun schoonmaak routine zien. Dit kan zorgen voor inspiratie en voor compassie bij de kijker. Daarnaast laten Apps als Tiktok life hacks zien die het leven een stuk makkelijker maken. Schoonmaak hacks met name komen altijd goed van pas. Simpele middelen die iedereen in huis heeft doen wonderen. Zo is baking soda een zeer populaire wondermiddel dat voor bijna alles gebruikt kan worden. Het reinigt keukens en wc’s en zorgt voor een stralend witte uitstraling. Andere substanties als olijfolie kunnen weer gebruikt worden voor het schoonmaken van pannen en potten.

Cleaning tools

Naast essentiële life hacks bestaan er ook uitvindingen van tools die zorgen dat mensen minder aan het boenen zijn en meer vrije tijd overhouden voor zichzelf. Zo bestaat er tegenwoordig de robotstofzuiger die alleen maar aangezet dient te worden en de klus verder zelf klaart. Er gaan veel video’s viraal van huisdieren en baby’s die bang zijn of juist rondrijden op zo’n stofzuiger. Vroeger werden cleaning tools volop gepromoot via televisie op Tommy Teleshopping. Tegenwoordig is alles te vinden op webshops als Amazon en AliExpress. Tiktok staat vol met filmpjes van mensen die dergelijke tools uitproberen. Daarnaast kunnen recensies worden nagelezen op de website zelf. YouTubers plaatsen ook veel video’s van zichzelf waarin ze hun mening geven over bepaalde producten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *