Badkamer,  Bouwen & Verbouwen,  Interieur,  Keuken,  Slaapkamer,  Woonkamer

4 manieren om de industriële uitstraling te bereiken

De industriële woonstijl blijft een van de meest tijdloze die je kunt kiezen. Het is namelijk niet alleen een trend, maar een levensstijlkeuze. De stijl werd meer dan veertig jaar geleden al geboren. Dit kwam omdat projectontwikkelaars en architecten industriële gebouwen begonnen te verbouwen tot moderne woningen. In de afgelopen decennia is de populariteit veel gestegen. Een van de redenen daarvoor is dat het zo veelzijdig is. Maar hoe bereik je deze stijl nu eigenlijk? Wij hebben tips!

Geef de voorkeur aan metalen meubels

Het spreekt voor zich, maar metalen armaturen zijn een essentieel onderdeel van de industriële look. Veel mensen die voor het eerst een industriële stijl proberen, zijn verrast door hoe veelzijdig metaal kan zijn. Het biedt namelijk genoeg kleuren en texturen. Je kunt denken aan kleinere dingen zoals lampen of barkrukken, maar ook grote meubels kunnen hier aan meedoen!

Zichtbaar metselwerk

Als je op zoek bent naar de industriële look, kun je zichtbaar metselwerk overwegen. Dit roept namelijk beelden op van versleten fabrieken en pakhuizen. Het is misschien iets uitdagender om een element van zichtbaar metselwerk in bestaande huizen of bedrijven te brengen. Toch is het niet onmogelijk. Denk eens aan het opnemen van steenachtige patronen, kleuren en texturen in je behang!

Haal het meeste uit minimalisme

Industrieel en minimalisme is een van de bekendste combinaties van interieurdesign. In veel opzichten zijn ze onafscheidelijk! Hier draait alles om het optimaal benutten van je ruimte met impactvolle en praktische kenmerken vol karakter. Ruim dus de rommel op zodat je industriële armaturen echt tot leven komen.

Oude hanglampen

Een vintage interieurontwerp kan prachtig worden gecombineerd met industriële armaturen. Wij houden van vintage industriële verlichting om dit samen te brengen. Dit is uiteindelijk zowel praktisch als decoratief. Denk hier aan geribbelde glazen kappen, coole metallic kleuren of bollampen! Grote statement lampen boven de eethoek of kookeiland zijn ook geweldig.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *