Interieur,  Slaapkamer,  Woonkamer

ZO CREËER JE EEN BOHEMIAN WOONSTIJL

Een groot voordeel van de bohemian interieur is dat je het kunt combineren met veel kleuren. Een andere manier om je huis in deze stijl in te richten is door het naturel te houden en dit te combineren met grafische prints, natuurlijke materialen en veel planten. Een bohemian woonstijl geeft een vakantiegevoel en doet je bijvoorbeeld denken aan zonnig Ibiza of Bali. Hier lees je hoe je jouw huis kunt inrichten in deze interieurstijl.

MeubelsBij deze stijl wordt er vooral gebruik gemaakt van grote meubels, zoals een grote bank. De bank kan je aankleden met kussens met kleurrijke printen en in verschillende zachte materialen. Houd de bank wel naturel als je kussens met kleurrijke printen wilt gebruiken. Je kunt dit ook andersom doen door te kiezen voor een kleurrijke bank, waarop je kussens legt met een natuurlijke kleur. Om spullen op te bergen kan je bijvoorbeeld rotan manden of grote kisten gebruiken. Een grote kist is ook handig voor als je kinderen hebt. Hier kan je dan het speelgoed in opruimen. Een hangstoel past ook in deze stijl, maar is wel minder kindvriendelijk.

Soort raamdecoratie
Binnen de bohemian interieurstijl kies je voornamelijk voor shutters of houten jaloezieën. Houten jaloezieën zorgen voor een natuurlijke look. Als je liever vouwgordijnen wilt kan je voor een soort kiezen die van linnen of katoen zijn gemaakt, deze passen ook perfect in de stijl. Plisségordijnen passen misschien iets minder goed in deze stijl, maar in combinatie met een luchtige linnen gordijn wordt dit een heel gaaf geheel! Je kunt qua kleuren kiezen uit bonte of natuurlijke kleuren. Dit is afhankelijk van welke soort Bohemian stijl je wilt creëren, de rustige variant of de meer drukkere variant.

AccessoiresAankleding is erg belangrijk binnen deze woonstijl. Naast de kussens kan je ook kiezen voor een groot kleed op de vloer met een mooie print. Een kleed aan de muur hangen past ook in de bohemian stijl. In deze stijl is het gevoel van luxe belangrijk. Materialen zoals natuurlijk hout, bamboe en rotan passen in de bohemian woonstijl. Een van de kenmerken van deze stijl is dat er verschillende dingen worden gecombineerd die je niet bij elkaar verwacht. Hierdoor is het grote voordeel van deze stijl dat je jouw eigen draai kunt geven aan de stijl. Verzamel ook mooie woonaccessoires tijdens de reizen die je maakt. Deze kunnen onderdeel worden van je interieur.

Planten
Planten zijn altijd goed! Dit kunnen echte planten zijn of nepplanten. Als je geen groene vingers hebt kan je beter kiezen voor neppe planten. Tegenwoordig zijn toffe vazen met een groot droogboeket erin ook helemaal hip. Deze zet je goed in het zicht op een dressoir of bijzettafeltje.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *