Bouwen & Verbouwen,  Keuken,  Slaapkamer,  Woonkamer

Muren spuitwerk is erg strak en mooi!

Ben jij op zoek naar een nieuwe look? Dan heb ik misschien wel hét idee voor jou. In plaats van dat je zelf de muren gaat verven, kun je de muren ook laten spuiten. Het is eigenlijk erg makkelijk en het hoeft niet duur te zijn. Hieronder staan wat voordelen en nog wat inspiratie.

Voordelen van muren laten spuiten

Als je de muren laat spuiten dan wordt er latex aangebracht op de muur door middel van een professionele spuit. Het gaat dus erg snel en het kan binnen 1 dag al worden uitgevoerd. Dit hangt natuurlijk af van de hoeveelheid muren. Je krijgt er ook geen strepen en banen van. Je kunt je muren ook laten sauzen, maar dat kost erg veel tijd en is lang niet zo mooi. Doordat het spuiten van de muren zo snel gaat kost dat minder arbeidsuren en is het dus stuk goedkoper. Dat zijn dus veelal de voordelen van muren spuitwerk.

Je huis laten spuiten

Je kunt natuurlijk elke kamer in je huis laten spuiten. Zo kun je de woonkamer laten spuiten of de keuken, maar bijvoorbeeld ook de slaapkamers. Vaak is het wel zo dat de werknemer alleen een huis spuit als de kamer helemaal leeg is en alles is afgeplakt. Of hij wel of niet zal afplakken dat hangt af van hemzelf. Dit is per werknemer verschillend natuurlijk. Allereerst zal de werknemer voorbereidende werkzaamheden treffen. Hieronder valt dus het afplakken, etc. Daarna zal hij of zij beginnen met het kitten van de hoeken en naden. Zo krijg je vaak het strakste resultaat. Dan zal er worden voorgestreken. Een voorstrijklaag is eigenlijk een grondlaagje die de zuigkracht verminderd, want gestucte muren en plafonds zuigen nogal erg. Tot slot zal de latex eroverheen gaan. Deze latex zal van goede kwaliteit zijn en is goed te reinigen.

Kosten van het laten spuiten van een huis

Er zijn een aantal kostenposten bij het laten spuiten van je huis. Elke aanbieder hanteert een andere prijs, maar we gaan even van een algemene prijs uit. Zal de aanbieder wel zelf afplakken dan kost dat extra geld natuurlijk. Er zal ongeveer een prijs gehanteerd worden van €8,00 per M2. Dit is exclusief BTW. De handelingen zijn dan als volgt: alles afplakken, hoeken en naden kitten en dan 2 lagen goede kwaliteitslatex. Wil je alles zelf afplakken etc. dan wordt er ongeveer een prijs gehanteerd van €5,00 per M2. Hierbij zal de aanbieder écht alleen latex spuiten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *