Bouwen & Verbouwen

Met deze 4 energiebesparende tips houd jij aan het eind van de maand geld over

Kom jij ook aan het eind van iedere maand steeds een beetje meer geld tekort? Vind jij het door de stijgende energieprijzen ook steeds moeilijker worden om alle eindjes aan elkaar te knopen? Dan ben je zeker niet de enige, want veel mensen kampen momenteel namelijk met dit probleem. Daarom willen we jou in deze blog graag vier energiebesparende tips meegeven zodat jij aan het eind van de maand geld overhoudt. Bijvoorbeeld om leuke dingen van te doen. Lees snel verder! 

Tip 1: zet de verwarming uit wanneer je niet thuis bent

Dat we onze woning net zo warm kunnen stoken als we zelf prettig vinden is een echte luxe. Een luxe die ons nu haast ontnomen dreigt te worden. De gasprijzen zijn momenteel zo hoog dat je zelfs door de verwarming standaard een paar graden lager te zetten behoorlijk wat geld kunt besparen. Een andere goede tip is om de verwarming uit te zetten wanneer je voor een wat langere tijd niet thuis bent. Bijvoorbeeld tijdens een dagje weg.

Tip 2: douche niet langer dan nodig

Een lekkere lange, warme douche aan het eind van de werkdag kan net datgene zijn wat je soms even nodig hebt. Toch is het in deze dure tijden aan te raden om niet langer te douchen dan nodig. Je hebt echt geen twintig minuten nodig om je grondig van top tot teen te kunnen wassen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een handige douchetimer zodat je precies weet wanneer jouw vijf minuten onder de douche voorbij zijn.

Tip 3: kook op inductie in plaats van gas

Op gas koken is niet meer van deze tijd. Naast keramisch is ook inductie behoorlijk aan een opmars bezig. En dat is niet voor niets, want met een inductiekookplaat kun je op den duur aardig wat geld besparen. Inductiekookplaten sluit je gewoon met behulp van een normale stekker (1 fase) of perilex stekker (3 fasen) op het lichtnet aan.

Tip 4: vervang oude halogeen- en gloeilampen door LED lampen


Wist je dat traditionele gloei- en halogeenlampen ware energievreters zijn? Je hebt het misschien helemaal niet door, maar deze lampen produceren eigenlijk meer warmte dan licht. LED lampen daarentegen, zoals de LED highbay, zijn veel efficiënter en daardoor een goedkopere en duurzame keuze. LED verlichting kopen? Neem een kijkje op ledlichtstunter.nl.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *