Badkamer,  Interieur,  Keuken

Haal hier inspiratie uit voor een zwarte badkamer

Zwart

Zwart is een kleur met heel veel verschillende mogelijkheden en het is daarom ook niet gek dat het een van de nieuwste trends in de badkamer is. Je kunt zwart erg goed gebruiken om te spelen met licht en accenten. Het kan je badkamer een stijlvolle en moderne uitstraling geven. Natuurlijk is zwart ook geen kleur zonder risico. Een kamer kan erg snel donker en bedompt aan gaan voelen. Als je zwart echter goed gebruikt is dit geen probleem en zal het je badkamer een enorme boost geven. Haal hier inspiratie uit voor een zwarte badkamer.

Accenten

Natuurlijk is zwart eng om te gebruiken vanwege de risico’s die eraan kleven. Daarom is het geen slecht idee om niet meteen alles zwart te maken en eerst even te experimenteren met wat zwarte accenten. Wat zwarte lijnen, accenten en accessoires kunnen de kamer evengoed een hele moderne en stijlvolle uitstraling geven. Daarbij zijn wat kleine veranderingen ook een stuk minder prijzig dan gelijk een gehele verbouwing van de badkamer.

Je hebt heel veel mogelijkheden in de badkamer. Je kunt bijvoorbeeld een zwarte kraan, een zwarte douchekop, een zwarte deurknop kast , een paar zwarte accessoires, een zwarte omranding van bijvoorbeeld een spiegel en nog heel veel andere dingen nemen. Dit soort kleine veranderingen kunnen een groot effect hebben op de gehele uitstraling van de badkamer.

Combineer zwart

Het probleem met zwart en andere donkere kleuren is dat een kamer vaak donker en ongezellig kan gaan lijken. Daarom is het een goed idee om zwart te combineren met een andere kleur die als tegenhanger kan dienen. Wit werkt bijvoorbeeld heel goed met zwart en zeker als je een moderne uitstraling wilt creëren. Zwart werkt ook heel goed om een andere kleur te accentueren, zo knalt een vorm van led-verlichting er zeker uit op een zwarte achtergrond. Daar kun je heel leuk mee spelen.

Het is bijvoorbeeld een idee om een zwarte kraan te combineren met een witte wasbak, zwarte grepen met een witte kast, een zwarte douchekop op een witte achtergrond of een zwarte accessoire als een vaas op een witte vensterbank. Dit hoeft niet perse wit te zijn. Je kunt zwart combineren met bijna elke denkbare kleur.

Zwarte blikvangers

Je hoeft het natuurlijk niet op safe te spelen, je kunt ook wat meer risico nemen. Je kunt grote blikvangers in je badkamer ook prima zwart maken. Dat brengt echter wel wat meer risico’s met zich mee. Zeker als je een kleine badkamer hebt is het niet perse verstandig om grote delen zwart te maken. De ruimte kan daardoor een stuk kleiner gaan lijken. Je kunt bijvoorbeeld het toilet, de wasbak, een grote kast, het bad of misschien zelfs een muur zwart maken. Het risico dat het fout gaat is groot, maar het resultaat kan zeker ook heel erg goed uitpakken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *