Badkamer,  Bouwen & Verbouwen,  Interieur,  Keuken,  Woonkamer

Geef je natuursteen weer een nieuwe uitstraling

Heb je al een langere periode een natuurstenen vloer? Naarmate de tijd kan je natuursteen de glans verliezen door intensief gebruik. Om deze reden willen we je graag adviseren om je natuursten te polijsten. Door natuursteen polijsten krijgt het de natuurlijke glans weer terug en ziet het er weer uit alsof het net nieuw is. Benieuwd of dit ook mogelijk is voor jouw natuursteen? Lees snel verder.

Kan jouw natuursteen gepolijst worden?

Verschillende soorten natuursteen kunnen gepolijst worden. Iedere natuursteen is anders maar met de juiste behandeling kan het weer gaan glimmen. De soorten natuursteen zijn: marmer, graniet, terrazzo en hardsteen. Staat je natuursteen er niet bij? Vraag het aan een specialist of jouw natuursteen ook behandeld kan worden. 

Hoe gaat een specialist te werk?

Een specialist gaat je natuursteen polijsten door middel van een paar stappen. We vertellen je graag welke stappen er gevolgd moeten worden om tot het beste resultaat te komen. Als eerst wordt de natuursteen gereinigd en ontvet. Je vloer of aanrechtblad ziet er dan erg dof uit. Na deze stap wordt je natuursteen gepolijst. Vaak wordt na het polijsten de behandeling van natuursteen kristalliseren aangeraden. Je kan zelf de mate van glans bepalen. Wil je graag mat glans, zijdeglans of hoogglans? De mate van glans zorgt voor het duurzaam sluiten van de steen, waardoor het makkelijker is in onderhoud en beter bestand is tegen het indringen van vuil.

Waarom je natuursteen kristalliseren?

Als je natuursteen gepolijst is, kan er daarna een zuurpoeder gebruikt worden om de glans in je vloer te herstellen. Dit wordt op een duurzame manier gedaan. Je natuursteen kristalliseren kan op nieuwe vloeren als op bestaande vloeren. Kristalliseren is niet bij alle soorten natuursteen mogelijk. Laat je goed adviseren door een professional of je jouw natuursteen wel kan kristalliseren. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *