Keuken

Een wijnkoelkast in jouw keuken? Ontdek hier de voordelen!

Heb jij er altijd van gedroomd om een wijnkoelkast in huis te hebben? Wil jij graag je vrienden en gasten imponeren met een mooie wijnkast?  Drink jij graag al eens een glaasje wijn en weet je hoe deze perfect tot zijn recht komt? Een wijnkoelkast in je keuken zorgt voor nét dat tikkeltje extra. Ontdek hier waarom het ideaal is om een wijnkoelkast in je keuken te hebben. 

Temperatuur van wijn is key voor de smaak! 

Echte wijnliefhebbers weten dat wijn het lekkerste is als deze op de juiste temperatuur wordt geserveerd. Zo komen alle smaken en aroma’s vrij en kan je ten volle genieten van al dat je fles wijn je te bieden heeft. 

Belangrijk om te weten is dat elke soort wijn op een andere temperatuur wordt geserveerd. Hou voor rode wijn 17 tot 19 graden Celsius aan, voor witte wijn 11 tot 12 graden en voor rosé wijn 6 tot 9 graden. 

Niet alleen de serveertemperatuur van wijn is belangrijk, ook de bewaartemperatuur speelt een grote rol in de smaak en aroma’s van je wijn. In tegenstelling tot de serveertemperatuur is de bewaartemperatuur voor alle wijnen dezelfde. Deze bevindt zich tussen de 10 en de 14 graden Celsius. 

Luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol in het bewaren van je wijn. 

Om je wijn op de juiste manier te bewaren moet je niet alleen kijken naar de temperatuur. Ook de luchtvochtigheid speelt een rol in de smaak en aroma’s van je wijn.

Een te droge omgeving zorgt er namelijk voor dat je fles snel ouder gaat worden, de kurk gaat uitdrogen en er oxidatie kan ontstaan. Een te vochtige omgeving is dan weer slecht voor je etiket en kan schimmels veroorzaken. 

Hoe minder trillingen hoe beter voor je wijn! 

Het is niet goed voor je wijn als deze teveel trillingen ondervindt. Daarom bewaar je je wijn het beste op een plaats waar er de minste trillingen zich bevinden. Hoe meer trillingen hoe sneller je wijn verouderd doordat er eventueel oxidatie kan ontstaan. 

Tip: Kom jij na een lange reis terug uit één van de prachtigste wijngebieden van Europa? Laat dan je fles wijn eerst een aantal weken rusten voor je ervan drinkt. 

Een wijnkoelkast, niet alleen stijlvol, ook handig! 

Laat staan dat een wijnkoelkast in huis hebben niet alleen stijlvol is, het is ook behoorlijk handig! Omdat het soms moeilijk is om alle bovenstaande factoren steeds te controleren, is een wijnkoelkast dé oplossing om je wijn op de perfecte manier te bewaren! 

Door een wijnkoelkast in je keuken te plaatsen hoef je bovendien niet ver te gaan voor een lekkere fles wijn. Als klap op de vuurpijl kan jij zo aan al je gasten je fantastische wijnkoelkast laten zien. Op die manier kan jij hen op een fijne manier beter kennis laten maken met jouw wijncollectie. 

Wijnkoelkasten heb je in alle soorten en maten. Je kan kiezen voor een ingebouwde wijnkoelkast. Of je kan gaan voor een wijnkoelkast met meerdere compartimenten. Er is keuze genoeg! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *