Badkamer

Een houten badkamermeubel

Je badkamer is een plek waar je graag je rust wil kunnen vinden. Er zullen altijd badkamertrends zijn. Een badkamer van nu is heel wat anders dan een badkamer uit de jaren 70. Bij Van Heck badkamers kun je in ieder geval terecht voor je nieuwe badkamer. Of je nu een badkamermeubel hout wil of liever je hele badkamer aanpakken. Een badkamermeubel is een bepalend deel voor je badkamer. Het is vaak ook de basis voor het doorzetten van een stijl of uitstraling.

Kies het soort hout

Een badkamermeubel hout is meestal van grenen of van eiken. Beide hebben voordelen en nadelen. Grenen is bijvoorbeeld een zachter hout dat goed te bewerken is. Het zet niet uit bij warmte en krimpt niet bij kou – of bijna niet. Eiken daarentegen is hier wel gevoelig voor. Het is een hardere houtvorm. Wel heb je bij eiken houten badkamermeubels een duidelijke nerfstructuur die het hout echt zichtbaar maken. Bij grenen is dat doorgaans minder.

Kies je kleur

Dat heeft ook te maken met de afwerking. Grenen wordt vaak als basis gebruikt voor badkamermeubels die daarna een andere kleur krijgen. Ze worden dan gelakt, vaak zorgt die laklaag ervoor dat die houtstructuur minder zichtbaar is. Grenen is geschikt voor lak, omdat het weinig inkrimpt en uitzet met temperatuurwisselingen – die natuurlijk veel voorkomen in een badkamer.

Eiken kan daar minder goed tegen. Als je eiken lakt, komen er op termijn scheuren in je houten badkamermeubel. Dat komt omdat eiken wel uitzet en inkrimpt met temperatuurwisselingen. Eiken kan wel in een andere kleur geolied worden. Met olie heb je geen risico op scheuren zoals met lak. En je behoudt de nerfstructuur.

Of de nerven en kleurmogelijkheden een voordeel of nadeel zijn is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.

Bepaal de details

Tot slot kun je de details bepalen. Wil je bijvoorbeeld pootjes of een plint, of juist een hangend badkamermeubel?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *