Interieur

Drie kindvriendelijke vloeren

Voor een gezin met kleine kinderen is niet elke vloersoort ideaal. Kinderen zitten vol energie en zijn niet altijd even handig. Het is dus belangrijk dat je vloer hier ook tegen kan. Ook beïnvloedt een vloer voor een groot deel de sfeer in je huis. Hier zijn drie soorten vloeren die kindvriendelijk zijn, lang mee kunnen gaan en een fijne sfeer creëren.

Laminaat

Een laminaatvloer is een vloer die gemakkelijk te installeren is. Je kunt een laminaatvloer voor relatief weinig geld aanschaffen en is zeer onderhoudsvriendelijk. De reden dat dit een kindvriendelijke vloer is, is dat het een vrij zachte vloersoort is waardoor het geluid dempt en valpartijen minder pijnlijk maakt. Omdat de vloer gemakkelijk te installeren is, kun je hem ook gemakkelijk weer vervangen als de kinderkamer bijvoorbeeld een make-over nodig heeft.

PVC

Een Pvc-vloer is een voor de hand liggende keuze omdat dit ook een gemakkelijke en onderhoudsvriendelijke vloersoort is. Je kunt de vloer gemakkelijk stofzuigen en dweilen. Een Pvc-vloer krast wel makkelijker dan een laminaatvloer, maar is daar in tegen wel waterdicht. Let er wel op bij het kiezen van een Pvc-vloer dat de vloer geen ftalaten heeft gebruikt tijdens de productie. Deze kunnen in sommige situaties schadelijk zijn voor een menselijk lichaam. Gelukkig zijn er genoeg opties die geen gebruik hebben gemaakt van ftalaten.

Hout

Een houten parketvloer is een duurzame keuze. De vloer wordt gemaakt van natuurlijk hout en is daarom erg sterk. Een houten parketvloer isoleert je woning ook goed, het houdt ruimtes warm en dempt ook het geluid. Ondanks dat een parketvloer ook onderhoudsvriendelijk is, kan het wel zijn dat deze eens in de zoveel tijd opnieuw moet worden geschuurd en geolied. Een parketvloer kost ook meer dan bijvoorbeeld een laminaatvloer.

Tapijt of een vloerkleed

Omdat kinderen veel op de grond zitten en spelen, lijkt een tapijt een logische keuze. Tapijt is alleen moeilijker schoon te houden en houdt vlekken makkelijker vast. Daarnaast groeien bacteriën in een tapijt sneller en kan dit voor allergieën zorgen bij je kind. Dit is waarom het een beter idee is om een vloerkleed in de kamer neer te leggen. Deze kun je een stuk makkelijker vervangen en schoonmaken.

Genoeg keuze

Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor een kindvriendelijke vloer die gemakkelijk te onderhouden is. Je kunt online parket, PVC of laminaat kopen en bij je thuis laten bezorgen. Als je de juiste maten doorgeeft, kun je zelf de vloer gemakkelijk leggen. Let er bij het meten wel op dat je op dezelfde manier je kamer opmeet als een webshop zoals https://www.beboparket.nl/. Dan weet je zeker dat je bestelling naadloos in je huis past.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *